Pages Menu
Twitter
Categorieën Menu

Geplaatst op Jan 29, 2018 in Blog | 0 reacties

Feestelijke afsluiting CSGrip project

Op 16 januari jl. zijn de resultaten van het CSGrip project gepresenteerd in Lelystad. Dit was gekoppeld aan de opening van ACRRES Smart Grid testsite. Docent-onderzoeker Redouane Edeanne (Smart Energy) en meerdere studenten van Avans hebben aan onderdelen van dit project gewerkt. Zij deden dit in samenwerking met TU Delf en de HAN. De resultaten uit de onderzoeken en simulaties zijn gebruikt om demonstratiemodellen en de testsite te bouwen.

 

In het project CSGriP (Cellular Smart Grid Platform) is met een partners uit de industrie, een netwerkbeheerder en kennisinstellingen de werking van een nieuwe regeltechniek voor smart grids bedacht, ontworpen, gerealiseerd en gedemonstreerd op de ACRRES test site van de Wageningen Universiteit in Lelystad. In dit slimme netwerk zijn windmolens, zonnepanelen, een batterijopslag, lokale verbruikers en een oplaadpunt voor elektrische auto’s met elkaar gekoppeld. Met het  nieuwe regelsysteem kan het smart grid in eilandbedrijf autonoom werken en is het bestand tegen cyber attacks van hackers. Hiermee is dit TKI Urban Energy project na een looptijd van 5 jaar afgerond.

Voor de toekomst kan de kennis gebruikt worden voor het robuust maken en beter benutten van smart grids, de realisatie van wijkbatterijen en voor projecten van energiecoöperaties. De in CS GriP ontwikkelde kennis wordt nu toepast in de producten van de penvoerende partner die wereldwijd worden verkocht. Er is door WUR inmiddels een vervolgonderzoek gestart met een redox flow batterij gebaseerd op de behaalde resultaten.

Op de website zijn de presentatie en resultaten terug te vinden.

Bekijk ook het nieuwsbericht ‘Energiesystemen van de toekomst testen‘.

Share this article

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *