Pages Menu
Twitter
Categorieën Menu

Geplaatst op Nov 8, 2017 in Blog | 0 reacties

Wetenschappelijke publicatie Avans studenten

Dat publiceren alleen voor studenten van Universiteiten is neergelegd is achterhaald. Een groep studenten van Avans Hogeschool hebben twee papers geschreven welke zijn opgenomen in IEEE Xplore. Een wetenschappelijke onderzoeksdatabase met ’s wereld meest geciteerde artikelen over informatica, elektrotechniek en elektronica.

Robothand en balancerende kubus
Artikel ‘High speed gripping with a soft touch’ behandelt de ontwikkeling van een robothand met drie vingers voor het snel en zacht vastpakken van delicate en verschillend gevormde objecten. In artikel ‘The Kuutio: an autonomous balancing cube’ lees je over de ontwikkeling van Kuutio, een autonome balanceringskubus van 150 x 150 x 150 mm. Deze moet na het springen met succes op het randje balanceren met behulp van één van de drie rectiewielen.

Op 15 september hebben zij over deze twee artikelen een presentaties mogen geven op het International Conference on Research and Education in Mechtronics (REM) 2017 in Duitsland. De studenten deden onderzoek gelinieerd aan het lectoraat Robotica & Mechatronica.

Meerwaarde
Meedraaien in een onderzoek biedt mooie kansen als het gaat om meewerken aan vragen uit de praktijk en het uitbreiden van het netwerk van studenten. De ervaring bij een lectoraat vergroot de kansen op de arbeidsmarkt door het ontwikkelen van een onderzoekende houding. Het daagt studenten uit om in een groter context naar een vraagstuk te kijken. Het onderzoek bij een lectoraat is verrijkend, uitdagend en innovatief.

Share this article

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *