Pages Menu
Twitter
Categorieën Menu

Geplaatst op Apr 24, 2015 in Blog, Sandra in 't Groen | 0 reacties

Zonneboom zoekt studenten!

Om de nieuwste zonnecel technologieën (PV) en mogelijke toepassingsgebieden te onderzoeken, gaat Avans Hogeschool een levensgrote Zonneboom ontwikkelen en bouwen. Het project wordt gedragen en uitgevoerd door studenten. Onder begeleiding van lectoren en docenten. Het lectoraat Solar is initiatiefnemer van dit project.

Zij zijn op zoek naar studenten met diverse talenten. Technisch, creatief, organisatorisch en/of economisch. De studenten gaan gezamenlijk de tweede helft van 2015 dit project aanpakken. Het doel is om in 2016 een prachtige boom met de nodige PR waarde in de tuin van Avans te presenteren.

zonneboom AvansWat is een zonneboom?
Wellicht ben je al wel eens een Zonneboom, van klassieke rigide (glazen) zonnecellen tegengekomen. Bijvoorbeeld lans de ‘Weg van de toekomst’ in Oss. Of op een festival waar ze gebruikt worden voor het opladen van mobiele telefoons.

‘In het lectoraat Solar wordt er onderzoek verricht naar de toepassing van nieuwe generatie flexibele zonnecellen. Deze cellen kunnen onder andere door printtechnieken in iedere vorm gemaakt worden. Ook in de vorm van blaadjes. Daarmee wordt het mogelijk een boom te bouwen die daadwerkelijk lijkt op een echte boom’ aldus Karel Spee, lector Solar.

Deze nieuwe PV producten maken het aantrekkelijk om energie te produceren op andere, ongebruikelijke plaatsen. Bijvoorbeeld in het park, bij overheids- of kantoorgebouwen. Of zelfs in je eigen achtertuin. De producten bieden tevens de mogelijkheid om energie ook te plekke te gebruiken als (LED) verlichting in het donker. Of als oplader voor telefoon, laptop of misschien wel de elektrische fiets.

Prototype
Momenteel werkt een groep van 7 Electro-techniek student aan het eerste prototype. Een klein boompje met circa 50 blaadjes. Met de opgedane ervaring zal in het nieuwe schooljaar (2015-2016) een multidisciplinair team starten met de ontwikkeling van een grote boom. Het lectoraat Solar zal de studenten ondersteunen bij de realisatie.

Om dit project tot een succes uit te laten groeien zijn ze dus nog op zoek naar studenten van diverse opleidingen met verschillende talenten. CMD, AKV/St. Joost, TBK, WTB, CT, CE, ET etc.

Ben of ken jij een student die aan slag wil gaan met dit uitdagende project? Neem dan contact met op het met lectoraat Solar en bekijk samen de mogelijkheden hoe dit project kan aansluiten bij jouw studie en ambities.

Lectoraat Solar
Karel Spee, Lector / cima.spee@avans.nl / 06-22458415
Peter Botz, Projectleider Zonneboom / p.botz@avans.nl / 06-24733505

Share this article

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *